Persoon met smartphone

Benjamin (9) op bezoek bij politie na neptelefoontje

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
silke
Silke
Polhuijs

Voor de gein 112 bellen: levensgevaarlijk. De 9-jarige Benjamin deed het ook, maar kreeg spijt. De politie nodigde hem toen uit, om te laten zien hoe gevaarlijk 'plaagtelefoontjes' zijn.

Het is een paar maanden geleden dat Benjamin zijn 'grap' uithaalde. In een brief aan de meldkamer van de politie in Oost-Brabant bood hij zijn excuses aan. En wat bleek? De politie nodigde Benjamin graag uit om een kijkje te nemen in de meldkamer. 

Lijn bezet

De politie wilde Benjamin en zijn ouders graag laten zien wat voor belangrijk werk er in de meldkamer gedaan wordt. En waarom het strafbaar is om de politie voor de gein te bellen. Benjamin leerde dat plaagtelefoontjes voor gevaarlijke situaties kunnen zorgen. De lijn blijft dan bezet voor mensen die écht in nood zijn. “Het is niet handig wat ik gedaan heb en dat zal ik ook tegen mijn vriendjes zeggen," vertelde Benjamin de politie. 

In deze video van de politie kijk je mee met Benjamins bezoek:

Broekzak

Ieder jaar wordt er 2,7 miljoen keer naar het noodnummer gebeld. 38% van die telefoontjes is niet 'echt': daar zitten veel grappenmakers tussen. Een ander deel van de neppe telefoontjes gebeurt per ongeluk. Je moet bijvoorbeeld goed opletten dat je niet per ongeluk de beltoets indrukt als er 'noodoproep' op je scherm verschijnt. Het kan ook gebeuren dat je de politie belt terwijl je telefoon in je broekzak of tas zit.

Anderen lazen ook: Jongetje (5) belt politie: 'Pak mijn vader op'.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps