Benyamin Ahmed

Benyamin (12) werd in één klap rijk en beroemd

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte Goldhoorn
Charlotte
Goldhoorn

Benyamin (12) uit Londen werd deze zomer in één klap rijk en beroemd. De Britse scholier maakt NFTs: digitale kunst. Zijn collectie van 3.350 walviskunstwerken leverde hem al 338.000 euro op!

Benyamin Ahmed is dol op coderen: in een computertaal websites en apps maken. ‘Ik begon ermee toen ik vijf was’, vertelt hij. ‘Het voelt als een superkracht als je zelf websites en apps kunt bouwen.’ Deze zomer ging hij aan de slag met NFTs: digitale kunstwerken. ‘Ik maakte de basisafbeeldingen in een softwareprogramma. Daarna gebruikte ik een programmeerscript om een verzameling van 3.350 plaatjes te maken.’

Vreemde Walvissen

Zijn Weird Whales (Vreemde Walvissen) werden een hit. Binnen negen uur waren ze uitverkocht! Dat leverde hem tachtig Ethereum op, een digitale munteenheid. Als iemand zijn NFT doorverkoopt, krijgt Benyamin daar ook nog een klein deel van. Zo leverde zijn kunst hem omgerekend al meer dan 338.000 euro op!

Weird Whales

Meer waard

‘Ik wist niet zeker of ze het goed zouden doen’, vertelt Benyamin. ‘Mijn eerste collectie NFTs deed dat niet. Maar iedereen zei dat deze er mooi uitzien. Ik ben blij dat mensen ze leuk vinden en willen kopen. Ik heb een klein deel van de opbrengst uitgegeven aan digitale kunst. De rest wil ik houden, want Ethereum wordt meer waard. Nu werk ik samen met een ontwerper aan een nieuwe collectie over superhelden, goden en schurken. NFTs bieden veel kansen voor kunstenaars en programmeurs.’

Anderen lazen ook: Wat is NFT?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook