Foto ANP

Beroemd schip weer op ontdekkingsreis

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Meer dan acht jaar hebben scheepsbouwers gedaan over het namaken van het schip van ontdekkingsreiziger Willem Barentsz. Gisteren werd het gedoopt en binnenkort gaat het opnieuw op reis.

In de haven van het Friese Harlingen gleed het nagebouwde schip gisteren voor het eerst in het water. Vrijwilligers zijn dik acht jaar bezig geweest met het nabouwen van het schip. Voor het bouwen is 65.000 kilo hout gebruikt.

Nova Zembla

Het schip lijkt precies op het schip waarmee de beroemde ontdekkingsreiziger Willem Barentsz meer dan 400 jaar geleden op reis ging. In die tijd was er nog veel onbekend over de wereld. Daarom wilde hij onderzoeken of er nog meer landen waren. Hij wilde naar China varen, maar hij kwam in de buurt van Rusland met zijn schip vast te zitten in het ijs. De bemanning moest overwinteren op het erg koude eiland Nova Zembla. Een deel van de bemanning kwam daar om. Barentsz zelf overleed op de terugtocht. Over die reis zijn veel boeken geschreven en films gemaakt.

Nieuwe reis

Met het nieuwe schip willen ze de reis van Willem Barentsz opnieuw varen. Nu kan dat nog niet, want het schip is nog niet helemaal af. Over anderhalf jaar kan de reis naar het eiland beginnen.

Anderen lazen ook: Bijzondere scheepswrakken gevonden in Griekenland

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Duimomhoog ik vind tof dat die mensen dit hebben gebouwd

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps