Escape room in Slot Loevestein: ontsnappen uit 650 jaar oud kasteel

Beroemd Slot Loevestein wordt escape room

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Menno
Menno
Woudt

In de geschiedenisles weleens over Hugo de Groot geleerd? Deze beroemde schrijver wist in 1621 uit Slot Loevestein te ontsnappen. Vanaf het najaar kan iedereen hem na-apen: het kasteel wordt namelijk omgetoverd tot escape room!

Het 650 jaar oude kasteel in Poederoijen is erg bekend. Dat komt vooral doordat Hugo de Groot er vierhonderd jaar geleden is ontsnapt! Hij was een slimme politicus die het niet eens was met de baas op dat moment, prins Maurits. Daarom werd Hugo de Groot opgesloten in Slot Loevestein. 

Boekenkist

Twee jaar lang kon Hugo de Groot geen kant op. Bewakers hielden hem goed in de gaten. Wel kreeg hij eens in de zoveel tijd een kist met boeken - dan kon de slimmerik lekker lezen. Op een dag verzon hij een list: in plaats van boeken, stopte Hugo zichzelf in de kist! Hij werd het slot uitgedragen en kon naar het buitenland vluchten.

Escape room in Slot Loevestein: ontsnappen uit 650 jaar oud kasteel

Puzzels

De ontsnapping uit de boekenkist is één van de spannendste verhalen uit de geschiedenis. En razendknap! Slot Loevestein is daarom dé perfecte plek om een escape room te openen, vinden de makers van Epic Escape Waalwijk. In zo'n escape room is het de bedoeling dat je door puzzels op te lossen uiteindelijk weer te ontsnappen.

De komende maanden zal één ruimte het kasteel worden omgetoverd tot ontsnapkamer. In het najaar moet-ie opengaan. Of je ook in een boekenkist kunt ontsnappen? Dat is helaas nog niet bekend.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps