Foto Instagram

Beroemde Japanse herten in gevaar door zwerfplastic

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Cora
Cora
van der Weij

Ze zijn een grote toeristentrekker in het Japanse Nara, de tamme herten die er vrij rondlopen. Maar onlangs stierven er zomaar zes. Dierenartsen onderzochten waarom en komen nu met slecht nieuws: de magen van de dieren zitten boordevol zwerfplastic.

In de Japanse stad Nara lopen honderden herten los door de straten en parken. Ze zijn heel tam en laten zich makkelijk voeren en aaien. Elk jaar komen er zo'n twee miljoen toeristen naar de herten kijken. Ze maken selfies met de dieren en voeren ze herten-crackers, senbei, die in Nara te koop zijn. 
Foto InstagramMaar nu blijkt dat de dieren niet alleen crackers eten, maar ook weleens plastic binnen krijgen. Toen er zes herten waren gestorven zonder een heel duidelijke oorzaak, besloten dierenartsen de herten te onderzoeken. Hun magen zaten vol plastic, vertellen zij aan de site Japan Today. Een vrouwtjeshert had een megaklomp van aan elkaargekleefde plastic zakjes in haar maag. Het ding woog 3,2 kilo. Geen wonder dus dat de dieren dood gingen. Ze konden niet meer eten.

De toeristen worden nu gewaarschuwd om de herten echt alleen de speciale crackers te geven. En vooral ook ab-so-luut geen rommel te laten slingeren. Want de herten zien geen verschil tussen een cracker en een plastic zakje.

Anderen lazen ook: Walvis spoelt aan met 40 kilo plastic in maag.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik vind het heeeeel zielig wand dat is heel erg

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.