Azure Widow is niet meer

Beroemde 'rotsboog' Malta verdwenen in de zee

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Menno
Menno
Woudt

Het was één van de mooiste plekjes op Malta: de Tieqa tad-Dwejra. Deze rotspartij, die als een boog in de zee stond, trok veel toeristen. Maar door heel harde wind is-ie nu door de zee opgeslokt!

Het 'blauwe oog', zo kon je de Tieqa tad-Dwejra in het Nederlands vertalen. Door de klotsende zee was in de rots een gat ontstaan. Zo onstond een boog, die midden in het water stond!

Elk jaar gingen heel wat toeristen naar het bijzondere stukje aarde op Malta toe, om foto's te maken. De laatste jaren kwamen er al steeds meer scheurtjes in de rotsboog.

Weg boog

Woensdag gebeurde waar veel mensen op Malta al bang voor waren. Doordat het al dagen hard waaide stortte de boog in. Met veel kabaal verdween het gesteente in de zee. Weg boog. Weg toeristische trekpleister.

Hartverscheurend

De premier van Malta, Joseph Mucat, laat op Twitter weten erg verdrietig te zijn. 'Hier stond ooit de Tieqa tad-Dwejra. Hartverscheurend', schrijft hij bij een foto van het gebied.

Niet alleen bij toeristen, ook bij filmmakers was de bijzondere rots populair. De populaire fantasy-serie Game of Thrones heeft er de eerste aflevering opgenomen. Daar was de regering van Malta niet heel blij mee: ze zouden schade hebben veroorzaakt.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Gelukkig daar geweest toen alles in orde was
Jammer maar er blijft nog veel moois over om te zien

mooi ik doe mijn sprekbeurt over die rots

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.