Foto: ShutterStock
Merry Lockdown

De beste tips tegen lockdown-verveling

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Een extra lange kerstvakantie, grijs weer én een lockdown. Hoe kom je die door? Kidsweek sleept jou de dagen door. Hieronder vind je onze beste tips.

1. Bouw een dekenfort

Deze donkere periode vraagt om een gezellig en knus huisje. De ideale tijd dus om je eigen dekenfort te bouwen. Raap alle matrassen, dekens en kussens die je kunt vinden bij elkaar en leg ze in de woonkamer of een andere plek waar je veel ruimte hebt. Hier lees je er alles over.

2. Bak je eigen Scookjes

Wat krijg je als je koekjes met Scoop combineert? Scookjes! Leuk en lekker om te bakken. Je kunt natuurlijk scookjes bakken en ze allemaal zelf opeten. Maar je kunt ook je buren verrassen met een lockdown-lekkernij. Klik hier voor het recept.

Onder de foto vind je meer tips!

scookies

3. Loop een lichtjesroute

In deze donkere dagen fleuren kerstverlichting de boel gezellig op. In het centrum van jouw stad of dorp zijn er vast nog veel lampjes te vinden, maar waarschijnlijk ook in jouw eigen buurt. Die lampjes zijn natuurlijk vooral goed te zien als het donker is, maar ook als het schemert kun je ze al goed bekijken. Hier lees je hoe je zo'n lichtroute-tocht aanpakt!

4. Bouw een dierendoolhof

Heb je een paar kartonnen dozen over? En tape en schaar in de aanslag? Maak dan eens een doolhof voor je huisdier. Leuk voor jou, maar ook voor je kat, hamster of cavia. 

5. Maak een stop-motionfilmpje in acht stappen

Alles wat je ervoor nodig hebt is een camera of telefoon met camera, een computer en wat ingrediënten. Animator Niek Michel legt hier de rest uit. Wist je dat hij ook workshops geeft over fotografie en animatie voor kinderen?

 

Anderen lazen ook: Meer knutseltips vind je hier

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook