shoe

Betalen voor het ov met je schoen, het kan in Berlijn

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Nooit meer je ov-chipkaart vergeten of kwijtraken. Inwoners van Berlijn hebben hun vervoersbewijs voortaan altijd bij de... voet. Je kunt hier namelijk betalen met je schoenen!

De schoen is speciaal door Adidas ontworpen voor de negentigste verjaardag van BVG. Dat bedrijf regelt het openbaar vervoer in Berlijn. In de tong van de schoen zit een jaarkaart voor de metro, tram en bus vastgestikt. Op de schoen zie je de confettiprint van de bekleding van de Berlijnse metrostoeltjes terug.

Prijskaartje

Om de handige schoenen te kopen moest je wel even in de rij staan. De vijfhonderd paar sneakers werden in slechts twee winkels verkocht en daar stonden lange rijen. Niet zo gek, want de schoenen zijn veel goedkoper dan een jaarabonnement voor het ov. Daarvoor betaal je normaal 760 euro, de sneakers kostten slechts 180 euro. Er zit wel een addertje onder het gras: het kaartje is alleen geldig als je de schoenen aan je voeten hebt. 

Zie hier de lange rijen voor de schoenenwinkels:

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Connor (12) heeft de smerigste schoenen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook