IJsvogel in ijs

Bevroren ijsvogel naar museum

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Deirdre Enthoven
Deirdre
Enthoven

Weet je nog die ingevroren ijsvogel die begin deze maand werd gevonden? Die krijgt nu een mooi plekje in een museum in Rotterdam.

De ‘ijsvogel-in-ijs’ gaat het kunstwerk heten. Het is een ijsblok waarin een ijsvogel zit vastgevroren. Begin deze maand vond de 13-jarige Christoph uit Oostzaan de vogel tijdens het schaatsen. Hij maakte er een paar mooie foto’s van en die zette hij op Instagram. Daardoor werd de vogel wereldberoemd.

Playstation

Samen met zijn vader zaagde Christoph de ijsvogel uit het ijs en bewaarde hem in de diepvries. Nu wordt hij overgebracht naar het Natuurhistorisch Museum Rotterdam. Christoph heeft als dank een Playsyation gekregen.

Dode dieren met een verhaal

Het museum heeft al een uitgebreide collectie van ‘dode dieren met een verhaal’. Zo is er de  Dominomus die werd afgeschoten omdat hij een recordpoging met dominosteentjes in gevaar bracht. En de 'McFlurry-egel' die met zijn kop was blijven steken in een ijsbakje van McDonalds. Vorige week nog werden daar de ‘De reigerpoten’ aan toegevoegd. Dat zijn de poten van de reiger die door een dakloze man werd opgegeten.

Het is nog onduidelijk hoe het museum het ijsblok gaat exposeren.

Anderen lazen ook: Zo tel je de ribben van een python.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

wow dat maak je niet zo gauw mee maar ik weet hoe zeltzaam deze vogel is dus ik snap wel dat hij een playsyation heeft gekreegen voor bedank

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.