Kinderen moeten een uur per dag bewegen

Beweeg jij minstens een uur per dag?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte Goldhoorn
Charlotte
Goldhoorn

Hou jij van rennen, springen en buitenspelen? Mooi! Want volgens een nieuw advies van de Gezondheidsraad moeten kinderen elke dag minstens een uur bewegen. En dat is nog niet alles.

Bewegen is goed, blijkt uit onderzoeken. ‘Het helpt tegen ziektes en is goed voor je botten en je stemming’, vertelt Eert Schoten van de Gezondheidsraad, een organisatie die advies geeft over van alles wat met gezondheid te maken heeft.

Beweegadvies voor kinderen

Na twintig jaar heeft de raad een nieuw advies geschreven om mensen genoeg te laten bewegen. Dit staat erin voor kinderen:
1. Bewegen is goed. Hoe meer je beweegt, hoe beter.
2. Beweeg minstens één uur per dag rustig tot zwetend. Alle beetjes helpen: bijvoorbeeld wandelen, fietsen, traplopen en sporten.
3. Doe minstens drie keer per week bot- en spierversterkende activiteiten. In de video’s hieronder zie je voorbeelden van oefeningen die je kunnen helpen.
4. Zit niet teveel stil.

Veel buitenspelen

Vind jij het moeilijk om een uur per dag te bewegen? Je bent niet de enige. Bijna de helft van de kinderen haalt dat niet. Juul van Rijn van Kenniscentrum Sport geeft tips voor meer beweging. ‘Pak de fiets naar school en niet de auto, speel veel buiten en kies een sportclub’, somt ze op. ‘Het bewegen hoeft niet een uur achter elkaar, het mag verspreid over de dag.’

‘Maar het allerbelangrijkste is: doe iets wat je leuk vindt. Als je dit met vrienden doet, heb je samen plezier. Dan houd je het beter vol.’

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Tilburgse basisschool is de sportiefste of Meisjes moeten ook tegen jongens kunnen sporten.

Altijd op de hoogte blijven van tips die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook