Chimpansee tikt tegen het glas

Bezoekers in dierentuin nageaapt door apen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Jelger Woudstra
Jelger
Woudstra

Een kusje op het glas, handgeklap of misschien zelfs een beetje zwaaien. Als bezoekers van de dierentuin dat doen, doen chimpansees dat soms na. Dat ontdekten Zweedse onderzoekers.

De onderzoekers hebben uren lang gekeken naar hoe dierentuinbezoekers en de apen met elkaar omgingen. En wat blijkt: ze apen elkaar na! De bezoekers tikken soms bijvoorbeeld op het glas van het chimpanseeverblijf om de aandacht te trekken. De apen doen dat andersom ook.

Spelletje

Zo proberen de apen de aandacht van de bezoekers te trekken. Volgens de onderzoekers zien de apen het als een soort spel.

En dat is leuk voor de apen én de bezoekers. De onderzoekers zagen dat als mensen de apen nadeden, de chimpansees dat weer terug deden. Op die manier bleven ze soms lang zoet met het na-aapspelletje.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Bijzondere apen met baard te zien in Nederland of Pas op, beesten de baas: brutale apen en heilige herkauwers.

Altijd op de hoogte blijven van tips die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

 

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat irritant en grappig Oeps Rentweg Blij Blij Duimomlaag Vraagtzichaf

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.