sneeuw sahara

Bibberen in de woestijn

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Deirdre Enthoven
Deirdre
Enthoven

Denk jij bij de woestijn ook vooral aan zandvlaktes, cactussen en hoge temperaturen? Op dit moment tref je in de Westelijke Sahara, de woestijn in Noord-Afrika, een sneeuwlandschap.

sneeuw sahara

Dat het in de Sahara ook heel koud kan zijn, is wel bekend. Vooral ‘s nachts kan de temperatuur in dit woestijngebied sterk dalen. Soms vriest het er zelfs. Maar dat het er sneeuwt, dat klinkt toch wel opmerkelijk. Dat levert mooie plaatjes op, zoals die van de kamelen in de sneeuw hiernaast.

Extremer weer

Toch is het niet voor het eerst dat er sneeuw valt in deze woestijn. Sinds 2005 gebeurde dat al drie keer eerder. Vooral de laatste paar jaar neemt de neerslag er toe. Het gebied was jarenlang heel droog, het regende er zelden. Maar de afgelopen jaren heeft de woestijn te maken met steeds extremer weer. Veel mensen denken dat dat komt door de klimaatverandering.

Skiën

Maar voor je denkt dat je kan sleeën of misschien zelfs skiën in de woestijn: die kans is erg klein. Overdag brandt de zon er gewoon en smelt de sneeuw snel weg.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Kijk nou: sneeuwpret en winterellende.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

cool dat het ook in de woestijn kan sneeuwen leuk

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.