ANP Biden en Harris

Biden en Harris zijn TIME Persoon van het Jaar

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Je kon er dit jaar niet omheen: de Amerikaanse verkiezingen. De grote winnaars waren Joe Biden en zijn vicepresident Kamala Harris. Zij zijn nu door het belangrijke tijdschrift TIME uitgeroepen tot Persoon van het Jaar.

Deze eer gaat altijd naar iemand die het meest invloedrijk is geweest dat jaar. Het tijdschrift koos dit jaar niet één maar twee winnaars. TIME vindt dat Biden en Harris hebben laten zien dat het belangrijk is om jezelf in een ander te verplaatsen. Dat was dit jaar tijdens de verkiezingen extra belangrijk omdat veel Amerikanen meningsverschillen hadden. Volgens het tijdschrift zorgde het tweetal ervoor dat deze verdeeldheid minder werd. 

Geen verrassing

Dat Biden de prijs zou winnen was geen verrassing. Sinds 1932 is iedere Amerikaanse president een keer uitgeroepen tot TIME Persoon van het Jaar. Ook andere belangrijke mensen kunnen de prijs winnen, bijvoorbeeld activisten, wetenschappers en vredesstrijders. Vorig jaar was klimaatactiviste Greta Thunberg de gelukkige.

BTS en Lebron James

Naast Persoon van het Jaar riep Time ook een artiest uit tot Entertainer van het Jaar. Deze benoeming ging naar de Koreaanse boyband BTS. Basketballer LeBron James werd uitgeroepen tot Sporter van het Jaar. Dit jaar werd ook voor het eerst ooit een Kind van het Jaar benoemd. Deze eer ging naar Gitanjali, een vijftienjarige wetenschapper en uitvinder. 

Anderen lazen ook: Gitanjali (15) uit Amerika is Kind van het Jaar. 

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Hoi scoop ik heb een mop

Het is wit en je ziet het niet

Een melk pak om de hoek

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps