Beeld ANP

Biden heeft nu echt gewonnen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Joe Biden heeft de Amerikaanse presidentsverkiezingen gewonnen. Alle vijftig staten hebben de uitslag doorgegeven. Toch legt president Donald Trump zich er nog steeds niet bij neer. Wat weetjes over hoe het er nu voor staat in de Verenigde Staten.

Felicitaties

Joe Biden is inmiddels al door bijna alle wereldleiders gefeliciteerd. Ook door de Russische president Poetin. Alleen verliezer Trump heeft dat nog niet gedaan.

Eerlijk

De huidige president blijft maar roepen dat de verkiezingen niet eerlijk zijn gegaan. Ook nu overal waar opnieuw geteld werd, Biden echt de meeste stemmen bleek te hebben.

Doodstraf

Trump is nog maar een paar weken president en daar maakt hij nog even flink gebruik van. Deze week liet hij twee keer de doodstraf uitvoeren en dat wil hij de komend tijd nog vijf keer doen. Biden is juist een fel tegenstander van de doodstraf. 

Prijs

Het Amerikaanse tijdschrift Time vindt Biden en toekomstig hulppresident Kamala Harris samen ‘Persoon van het Jaar’. In 2016 kreeg Trump die titel nog.

Verhuizen

Op 20 januari is er een grote ceremonie en wordt Biden de nieuwe president. Op die dag verhuist hij ook naar het Witte Huis.

Schoonmaak

Vanwege corona wordt het Witte Huis extra goed schoongemaakt. Dat is een flinke klus met 132 kamers verdeeld over zes verdiepingen. Er zijn zestien slaapkamers en 35 badkamers, 412 deuren, 147 ramen, 28 haarden, acht trappenhuizen en minstens drie liften.

Anderen lazen ook: Deze 7 dingen wist je nog niet van Joe Biden.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik vind het niet kunnen dat Trump nog 7 doodstraffen geeft.

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps