Solar panels

Bijna alle scholen krijgen zonnepanelen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Het is goedkoper, beter voor het milieu én het raakt nooit op: zonne-energie. Daarom krijgen bijna alle scholen in Nederland zonnepanelen. Ze vangen zonlicht op en zetten dat om in elektriciteit. Die stroom kan gebruikt worden voor lampen, computers en kopieermachines.

Basisscholen en middelbare scholen met zonnepanelen op het dak, hoeven veel minder te betalen voor elektriciteit. Volgens de bedenkers van het plan scheelt het wel 6.000 euro per jaar.

Een andere voordeel is dat leerlingen met zonnepanelen boven hun hoofd, meteen iets leren over duurzame energie. 

Meer scholen

De organisatie die het plan bedacht vertelt de NOS dat er nu duizend scholen in Nederland zijn met zonnepanelen. In de komende jaren krijgen zesduizend andere scholen ze ook.

Daken

Om al die zonnepanelen te kunnen betalen heeft de organisatie geld gevraagd aan banken en de regering. Met de honderd miljoen euro die er nu is, kunnen bijna alle scholen straks hun eigen duurzame energie opwekken.

Sommige scholen hebben daken die niet geschikt zijn voor zonnepanelen. Daar wordt gekeken of er andere manieren zijn om schone energie op te wekken.

Anderen lazen ook: Zonne-energie uit de vangrail.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Cool,leuk!!!!!!!!!!!

Dit gebruik ik voor mijn actua .

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.