Foto: AFP

Bijzonder: Australische voetballer komt uit de kast

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

De Australische voetballer Josh Cavallo (21) heeft vandaag in een video op social media verteld dat hij op mannen valt. Dat is bijzonder, want hij vertelt dit terwijl hij nog middenin zijn voetbalcarrière zit. En dat gebeurt bijna nooit.

In de video zegt Cavallo dat hij 'iets persoonlijks moet bespreken.' Je ziet duidelijk dat hij gespannen is. 'Ik ben profvoetballer én homoseksueel', vertelt hij.  

Bang voor reacties

De middenvelder van de club Adalaide United, in het zuiden van het land, heeft ongeveer zes jaar met dit onderwerp geworsteld. Maar hij is blij dat hij het nu zeker weet, zegt hij. Daarom wil hij het graag vertellen. Toch was hij ook bang voor de reacties. 'Ik was altijd bang dat mensen anders over me zouden denken en grappen zouden maken', vertelt hij.

Taboe in voetbalwereld

Die angst is niet gek, want er heerst nog altijd een taboe op homoseksualiteit in het profvoetbal. Daardoor zijn er bijna geen voetballers die op hoog niveau spelen en er openlijk voor uitkomen op iemand van hetzelfde geslacht te vallen. Er zijn wel bekende voetballers uit de kast gekomen, maar dat deden zij pas nadat ze gestopt waren met spelen. In Nederland is er ook geen profvoetballer die er openlijk voor uitkomt homo te zijn.

Trots

Adelaide United is trots op hun speler. 'We zijn er ontzettend trots op dat we Josh mogen steunen tijdens dit avontuur. Dit is niet alleen een belangrijke dag in het leven van Josh, maar een historisch moment voor het hele Australische voetbal', zegt directeur Nathan Kosima. Ook zijn teamgenoten zijn erg blij voor hem.

Hieronder zie je de video van Cavallo, waarin hij (in het engels) vertelt dat hij op mannen valt. 

Anderen lazen ook: American Football-speler komt uit de kast.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook