Foto: ANP

Bijzonder: bot plesiosaurus gevonden in Limburg

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Mensen die in een ondergrondse gang aan het werk waren in Limburg, hebben daar iets bijzonders gevonden: een nekwervel van een zeldzame plesiosaurus. 

De mensen vonden het bot van het prehistorische reptiel terwijl ze stukken kalksteen aan het zagen waren, schrijft 1Limburg. Plesiosaurussen leefden tot 66 miljoen jaar geleden. Daarna sterfden ze uit, ongeveer tegelijk met de meeste andere dinosaursussen.

Lange nek

Het zwemmende zeereptiel had een enorm lange nek. Sommingen hadden wel zeventig nekwervels! Eén daarvan is nu dus gevonden. Dat stukje bot is overgedragen aan het Natuurhistorisch Museum in Maastricht. 

Eerdere vondst

Het is niet de eerste keer dat zo'n bijzonderde vondst is gedaan in Limburg. Ongeveer twintig jaar geleden vonden onderzoekers een stuk schedel en een stuk ruggengraag van een mosasaurus, die ook in zee leefde.

Op de foto zie je een skelet van een Plesiosaurus uit een museum in Argentinië. Hieronder zie je een (Engelstalig) filmpje van een plesiosaurus.

Anderen lazen ook: Botten grootste Europese vogel ooit gevonden.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps