ANP

Bijzonder! Deze Chinese stad is gemaakt van ijs

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Het lijkt wel een sprookje! Speciaal voor het grootste winterfestival van China is de stad Harbin omgetoverd tot een ijs- en sneeuwparadijs.

Van kastelen en torens tot aan pilaren: overal waar je kijkt staan enorme ijssculpturen. Op het winterfestival is vanalles te doen. Naast kijken naar de ijssculpturen is er ook een glijbaan en zelfs een kartbaan van ijs. Ook mag je in veel van de nagemaakte gebouwen naar binnen. 

De tekst gaat door onder de foto.

ANP

Treintje

Te koud om rond te lopen? Bezoekers kunnen met een speciale ijsfiets rondfietsen óf plaatsnemen in een treintje door de stad.

ANP

Kunstenaars

De sculpturen zijn met de hand gemaakt door speciale ijskunstenaars. Dag en nacht waren ze in de vrieskou bezig om het ijs op tijd klaar te maken voor de start van het festival. 

ANP

Lichtshow

Tijdens de jaarwisseling werd de stad prachtig verlicht door een lichtshow. Elk gebouw kleurde hierdoor in de kleuren van de regenboog.

ANP

Anderen lazen ook: 22.000 jaar uitgestorven holenbeer in ijs ontdekt.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Blij het is mooi en heel bijzonder als je dit mee mag maken. sowieso vind het knap van de ijskunstenaars dat ze hun nachten weggeven voor de hele wereld

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.