Foto: Unsplash

Bijzonder: fossiel van wormen ontdekt

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne van Houwelingen
Sanne
van Houwelingen

Wetenschappers ontdekten een bijzonder fossiel in China. Het is wel 514 miljoen jaar oud en er zijn meerdere wormen in te zien. Zelfs een soort die nog nooit eerder was ontdekt. 

Het fossiel werd gevonden in het oosten van China. In het miljoenen jaren oude fossiel zijn meerdere wormen te zien, zoals regenwormen, zaagwormen en bloedzuigers. Het zijn de voorouders van de wormen die we nu kennen.

Nieuwe soort ontdekt 

Meestal blijven alleen fossielen van botten en hard gesteente zo lang goed bewaard. Het is dus extra bijzonder dat er nu ook fossielen van zachte, glibberige wormen zijn gevonden. Door het fossiel hebben wetenschappers ook nog een nieuwe soort ondekt! De Dannychaeta Tucolus, eh... watte? Dat was een worm die in een buis op de bodem van de zee leefde. 

Een van de wetenschappers liet op Twitter zien hoe die wormen er waarschijnlijk uit hebben gezien. Op de foto's in de tweet zie je ook het gevonden fossiel.

Anderen lazen ook: Oudste schimmelfosiel ooit gevonden in Canada.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook