YouTube

Bijzonder: Lamborghini gemaakt van spiegels

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Lamborghini’s staan bekend om hun torenhoge prijskaartje. Daarop bedacht Rogier van Bijsterveld uit Terborg een oplossing. Hij bouwde er eentje van hout en fleurde hem op met 345 spiegels!

'Je ziet YouTube-sterren Joel Beukers en Enzo Knol met een gouden Lamborghini, wie ben ik dan om achter te blijven?', vertelt Van Bijsterveld. 'Een echte kan ik niet betalen, maar ik heb er nu wel een. En een hele unieke.' Het kostte hem een halfjaar om de bijzondere Lamborghini Aventador te bouwen.

Helaas

Samen met zes vrienden sleep hij het glas handmatig op maat. Daardoor konden de spiegels precies op het houten frame worden geplaatst. Maar een ritje door Nederland om met de auto te pronken zit er helaas niet in. De auto is van binnen helemaal leeg en kan daardoor niet de weg op.

30.000 euro

Van Bijsterveld wil de auto verkopen aan een auto-liefhebber. Deze kan de blikvanger als verzamelaarsitem bij zijn collectie plaatsen. Hij hoopt er ongeveer 30.000 euro voor te krijgen, ongeveer de helft minder dan de prijs van een echte Lamborghini. Tot die tijd staat de auto in het eigen museum van Van Bijsterveld: het Splintermuseum in zijn hout- en antiekwinkel.

Splintermuseum

Het is niet de eerste keer dat Van Bijsterveld iets bijzonders maakt. Eerder bouwde hij al een Mercedes Goldwing 300 SL helemaal uit hout. Deze staat inmiddels in een automuseum in Keulen. 

In deze video kun je de auto beter bekijken:

Anderen lazen ook: Filmpje: duikteam vist oude ferrari uit het IJ. 

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook