ANP Koekiemonster

Bijzonder: man vindt unieke Koekiemonster-steen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Een bijzondere vondst in Brazilië. Daar vond een onderzoeker tijdens een wandeltocht een hele zeldzame steen. Het stukje rots lijkt namelijk sprekend op… Koekiemonster!

Dit ontdekte de man pas nadat hij een doodnormale steen doorsneed. Aan de binnenkant zag hij plots twee oogjes en een vrolijk blauw mondje. Precies zoals de blauwe pop Koekiemonster uit Sesamstraat! Een video van de bijzondere steen gaat inmiddels viral op internet.

Duur

Lijkt je het leuk om deze steen te kopen? Dan ben je niet de enige! Verzamelaars van over de hele wereld zijn geïnteresseerd in de Koekiemonster-steen en hebben duizenden euro’s geboden om hem over te kopen. Maar of de man zijn bijzondere vondst ook daadwerkelijk wil verkopen is nog niet bekend.

De mooie steen heet officieel een agaat. Dat is een type edelsteen dat ontstaat in de scheuren of spleten van een rots. Hoe agaten aan hun bijzondere patroon komen is een raadsel.

Op deze video zie je hoe de steen eruitziet:

Anderen lazen ook: Declan (10) vindt vuistbijl uit de ijstijd.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook