pinautomaat

Bijzonder: pinauto­maat gevonden in natuurgebied

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisette Gerbrands
Lisette
Gerbrands

Bankstellen, oude onderdelen van auto's of vuilniszakken. Dat soort spullen vindt boswachter Mari de Bijl regelmatig in de natuur. Maar op landgoed De Lange Bleek in Sterksel vond-ie ineens heel wat anders: een oude pinautomaat.

De pinautomaat was er eentje van de ING en lag er waarschijnlijk al jaren. Het is een ouder model van tussen de zes en vijftien jaar oud. Inmiddels heeft een medewerker van de bank hem opgehaald, vertelt de boswachter aan het AD.

Flink stuk ijzer

De bijzondere vondst werd gevonden bij een houtoogtst. Daar zat ineens een flink stuk ijzer tussen. Toen duidelijk werd dat het om een ING-automaat ging werd de politie erbij gehaald.

150.000 euro 

Vind je vondst zo al bijzonder? Nog bijzonderder is het dat er nog geldcassettes in bleken te zitten. Normaal worden die er bij een diefstal meteen uitgehaald. Hoeveel geld er nog in de automaat zat wordt nog onderzocht, maar volgens de ING-medewerker kan het om 150.000 euro gaan.

Vindersloon

Als er echt nog wat geld in het apparaat zit, wil de boswachter nog wel praten over een vindersloon. Als terreinbeheerder draait hij wel op voor opruimkosten van afval dat op zijn grond wordt achtergelaten. Hij vindt dat-ie er dan ook van mag profiteren als hij eens iets vindt dat wél wat waard is. Het vindersloon zou niet voor hemzelf, maar voor de natuurbescherming zijn, vertelt hij op Twitter.

Anderen lazen ook: Enorm schilderij gevonden achter kantoormuur of Verdwaalde gans gevonden door Google Earth.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

lees:wist jij dit al over Rusland

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps