still YouTube

Bijzonder: schapen maken vorm van een hart

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Een overleden dierbare herdenken in de coronacrisis. Hoe doe je dat op een bijzondere manier? Een Australische boer bedacht er iets op. Hij besloot zijn schapen in de vorm van een hartje neer te zetten in de wei.

Boer Ben Jackson verloor kort geleden zijn tante aan kanker, maar door de strenge coronaregels mocht hij op dat moment niet door het land reizen om afscheid van haar te nemen. Hij bedacht daarom een heel bijzonder plan om haar te herdenken. Het enige wat hij daarvoor nodig had waren zijn schapen. En een zak graan.

Poepende emoji

Door het graan in de vorm van een hartje te strooien kreeg Jackson alle schapen in het gareel. ‘De eerste keer leek het op een poepende emoji’, vertelt hij aan de Britse krant The Guardian. ‘Mijn tante had goede humor, maar ik wilde iets anders maken’. Na vier keer proberen lukte het hem om alle schapen netjes in een hartjesvorm te krijgen.

Glimlach

Een drone filmde het hele tafereel vanuit de lucht. De opnames stuurde Jackson naar zijn familie. ‘Ik moest erg huilen toen ik het voor het eerst zag’, vertelt hij. ‘Ik hoop dat iemand hierdoor een glimlach op zijn gezicht krijgt. Mijn tante zou dan heel erg trots zijn.’

Op dit filmpje zie je de hele schapen-actie:

Anderen lazen ook: Franse brandweer krijgt hulp van geiten en schapen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook