Unsplash

Bijzondere ontdekking gedaan vlakbij Stonehenge

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Ooit gehoord van Stonehenge? Deze prehistorische stenen-cirkel in Engeland is een van de oudste bouwwerken op aarde. In de buurt van dit bouwwerk hebben onderzoekers nu nog een grote ontdekking gedaan. 

Het gaat om zeker twintig diepe schachten die gebouwd zijn tijdens de prehistorie. Dat is dus zeker zo’n 4.500 jaar geleden! De schachten vormen met elkaar een cirkel van ongeveer twee kilometer. Elke schacht is meer dan tien meter breed en gaat zo’n vijf meter diep de grond in.

'Ongekend'

Archeologen zijn dolblij met de vondst. Ze denken dat de schachten werden gebouwd als een grens van een heilige plek. "Dit is een ongekende vondst van grote betekenis’, vertelde onderzoeker Vincent Gaffney aan een Britse krant.

Ze vonden de ondergrondse schachten dankzij nieuwe radio-technologie. Hiermee konden de archeologen zonder te graven kijken wat er precies in de grond zat.

Stonehenge

De vondsten rondom Stonehenge zijn al jaren een mysterie. Niemand weet zeker waarom de stenen op die plek zo gek zijn neergezet. Onderzoekers denken dat het iets te maken heeft met rituelen rondom de dood. Waarschijnlijk hebben duizenden mensen meegewerkt aan het bouwen van de cirkel. De stenen zijn namelijk loeizwaar!

Op deze video zie je hoe Stonehenge er tegenwoordig uitziet:

Anderen lazen ook: Zonsopkomst bij Stongehenge

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps