Griekse kust

bijzondere scheepswrakken gevonden in Griekenland

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Valerie
Valerie
van Vliet

Volgens sommige archeologen is het de vondst van de eeuw: 58 eeuwenoude scheepswrakken. Zij vonden deze in Griekenland. En ze liggen helemaal vol met oude voorwerpen. 

Volgens onderwaterarcheoloog Wouter Waldus is het zo'n bijzondere vondst omdat in het gebied waar de wrakken gevonden zijn al heel veel schatten zijn weggehaald. 'Wat tot 30 meter diep lag, is door schatgravers meegenomen. Maar deze wrakken liggen op 40 meter of dieper en daar is nog nooit iemand bij geweest', vertelt hij aan het NOS Radio 1 Journaal. Schatten op 40 meter diep vinden kan alleen maar door de technologie van tegenwoordig. Er zijn nieuwe scantechnieken en er is modern duikmateriaal voor dit soort speciale projecten nodig. 

Griekse oudheid

Sommige schepen komen uit de Griekse oudheid, duizenden jaren geleden, en anderen komen uit de twintigste eeuw. In ieder geval leveren de wrakken een schat aan informatie op over de vaarroute van schepen, over de lading, over het leven aan boord en over de techniek van scheepsbouw van lang geleden. En niet alleen de wrakken zelf zijn interessant. In de schepen zijn meer dan driehonderd oude voorwerpen gevonden. Ook dit kan ons veel leren over zeevaart van vroeger. 

 

Anderen lazen ook: 3 vragen over 100 jaar oud scheepswrak in de Rijn.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

 

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps