In Bangladesh zijn er schoolboten

Bijzondere scholen over de hele wereld

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Menno
Menno
Woudt

De zomervakantie is voorbij, tijd om weer in de boeken te duiken! Niet alleen in Nederland, ook in de rest van de wereld moeten jongeren weer naar school. 

Natuurlijk is geen enkele school hetzelfde. Maar sommige zijn wel érg opvallend. Dit zijn de zeven van de meest bijzondere scholen ter wereld.

Klimmen naar school

Hoe ziet jouw reis naar school eruit? Vast anders dan die van de leerlingen in het Chinese Sichuan. Zij moeten elke dag een rots beklimmen om op tijd op school te komen. En natuurlijk 's middags weer naar beneden! Gelukkig werd er vorig jaar een ladder opgehangen.

Gulu China

Les onder de grond

Even het raam openzetten, dat kan niet in de Abo Elementary School in de Verenigde Staten. De school zit namelijk in een bunker! Het gebouw werd gebruikt als veilige plek mocht er oorlog uitbreken, nu is het een héél veilige school.

Abo Elementary School

Elke schooldag een verkleedfeestje

Een uniform, die hoef je op de Østerskov Efterskole in het Deense plaatsje Hobro niet aan. Wél een ander kostuum. Het is namelijk een LARP-school. Leren door je te verkleden, is het idee. Want waarom over de Romeinen lezen als je het ook na kunt spelen?

Dobberende klas

In Bangladesh heb je veel rivieren. Héél veel rivieren! Sommige dorpen zijn ook alleen per boot bereikbaar. Hoe je dan op school komt? Heel simpel: de boot ís een school! Tafels, stoelen, een schoolbord en zelfs computers: het is allemaal aan boord.

Bangladesh school

Rekenen tussen de treinen

In veel landen kunnen kinderen niet naar school. Het is te ver, te duur, of er zijn simpelweg geen scholen. In India krijgen meer dan tweeduizend kinderen les op treinstations. Die zijn daar zo blij mee, dat ze de denderende treinen niet meer horen!

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Gekke gadgets voor een onvergetelijke schooldag of Jongen (4) mag niet naar school vanwege zijn kapsel

Altijd op de hoogte blijven van tips die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps