Wolf

Bijzondere video: wolf eet prooi in Nederland

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Thijs Jacobs
Thijs
Jacobs

Al meerdere keren werd er een wolf op camera gevangen, maar nog nooit zagen we het dier ook echt een prooi verorberen. Nu is een Youtube-kanaal dat toch gelukt!

De laatste jaren komen er regelmatig wolven buurten in Nederland. De dieren zijn echte jagers, die bijvoorbeeld schapen en herten eten. Eén van de wolven in ons land had in maart een hert gevangen. Uit DNA-onderzoek bleek dat het dier inderdaad gedood was door een wolf. Daarom besloot het Youtube-kanaal Dootdoetleven er een camera bij te zetten. Het resultaat is héél bijzonder!

Etenstijd

In de video hierboven is te zien dat de wolf ‘s nachts een paar keer terugkomt om van het hert te eten. Hij had hem eerder al gevangen en gedood, maar een wolf kan een hert natuurlijk niet meenemen. Daarom keerde hij telkens terug als hij honger had.

Meer aaseters

Maar niet alleen wolven kwamen het hert opeten. Als de wolf weg was, zagen andere dieren hun kans een hapje mee te pikken. Al meteen kwamen er raven op het hert af. Vervolgens aten ook een vos, een groepje zwijnen, buizerds en zelfs een das van het hert. Na een week was het dier helemaal opgepeuzeld!

De makers zijn erg blij met de beelden. De video laat namelijk zien dat wolven belangrijk zijn voor de natuur. Door het hert te doden zorgde de wolf namelijk niet alleen voor zichzelf. Ook veel andere dieren konden eten van het dier. Minder honger in onze natuur dus!

Anderen lazen ook: Wolvenwelpen in Nederland gespot: 'Heel bijzonder'.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

kids week is leuk !!!!!!!

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps