Opgraving Nieuwegein

Bijzondere vondst: baby-botten uit de steentijd

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

In Nieuwegein deden onderzoekers een bijzondere ontdekking. Ze vonden namelijk de resten van een vrouw met een baby in haar armen. Ze leefden zo'n 6.000 jaar geleden.

De onderzoekers vonden de resten van de vrouw met het kind tijdens een opgraving in 2015. De botten van lagen op een bedrijventerrein onder een dikke laag klei van twee meter. Het komt niet vaak voor dat archeologen baby-botten opgraven. Omdat ze zachter zijn dan de botten van een volwassen iemand vergaan ze sneller.

Moeder en kind?

De baby en de vrouw hoorden bij een volk dat van 5.300 tot 3.400 voor Christus leefde. De baby is tussen de 0 en 6 maanden oud geworden. Het is nog niet bekend of het een jongen of een meisje was. De onderzoekers gaan nog verder onderzoeken of de vrouw ook de moeder van het kind is.

In het filmpje hieronder kun je er meer over zien:

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Archeoloog spelen onder de dom.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat interresant !!!!!

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.