Foto: AFP

Bijzondere vondsten door de droogte

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne van Houwelingen
Sanne
van Houwelingen

Droogte zorgt er over de hele wereld voor dat het water in rivieren en meren flink zakt. Daardoor komen er opeens bijzondere vondsten boven water.

Door het lage water zijn deze stenen in Spanje weer zichtbaar geworden. De bijzondere verzameling werd al in 1926 ontdekt, maar is nog maar vier keer helemaal tevoorschijn gekomen. Net het Britse Stonehenge!

De tekst gaat verder onder de foto.

Foto: AP

Dino-sporen

Ook in de Verenigde Staten komt er van alles naar boven. In Lake Mead, in de buurt van Las Vegas, steekt een boot uit de Tweede Wereldoorlog nu boven water. En in het Dallas Dinosaur Valley State Park zijn zelfs voetsporen van dinosaurussen te zien.

De tekst gaat verder onder de foto.

Foto: AFP

Boeddha-beelden

In China staat de rivier de Yangtze erg droog en kwamen drie Boeddhabeelden boven water. Het water staat zelfs zo laag dat je over de bodem kunt lopen. 

De tekst gaat verder onder de video.

Hongerstenen

In Duitsland en Tsjechië legde het lage water in de Rijn en Elbe hongerstenen bloot. Die noem je zo omdat mensen vroeger bang waren voor hongersnood als het water zo laag stond.

Foto: Anadolu Agency

Anderen lazen ook: Natuurmonumenten helpt natuur bij droogte

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook