Foto: Reuters

Black Lives Matter op Engelse voetbalshirts

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne van Houwelingen
Sanne
van Houwelingen

Normaal spelen voetballers in een shirt met hun naam achterop. Woensdag staat er iets anders op de rug van spelers tijdens een Engels voetbaltoernooi. Ze spelen dan in een shirt met de tekst Black Lives Matter er op. 

Het Engelse voetbaltoernooi de Premier League heeft drie maanden stil gelegen door de corona-crisis. Maar gaat vanaf woensdag weer van start. Tijdens de eerste wedstrijd zullen de clubs een speciaal shirt dragen. Op de plek waar normaal de naam van de voetballer staat, komt nu 'Black Lives Matter' te staan.

Aandacht voor racisme

Black Lives Matter is een beweging die zich inzet tegen racisme. Sinds de dood van George Floyd, zijn er steeds meer protesten en acties om aandacht te vragen voor racisme. Ook de voetbalclubs van de Premier League willen daar aandacht aan besteden. Op de voorkant van het shirt komt ook het logo van de Black Lives Matter-beweging te staan. 

Minuut stilte

Dat is niet de enige aanpassing. Op het shirt komt ook een hartje te staan. Die is bedoeld als steun voor zorgmedewerkers in Engeland, voor hun werk tijdens de corona-crisis. Aan het begin van de wedstrijd wordt een minuut stilte gehouden om iedereen te herdenken die is overleden aan het coronavirus.

Anderen lazen ook: Een dag stil tegen racisme op Blackout Tuesday. 

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wel een heel goed idee! Zo kunnen we samen strijden tegen racisme en de coronavirus!

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps