Foto: Robin Utrecht

Blij én boos over nieuwe maatregelen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

De anderhalve meter-maatregel verdwijnt vanaf 25 september. Een coronabewijs komt ervoor in de plaats. En er zijn meer veranderingen. Een opluchting voor veel mensen, maar niet iedereen is blij met die nieuwe regels. Sommige mensen zijn zelfs boos.

Scholen zijn blij

Is een leerling besmet dan hoeft niet langer de hele klas naar huis. Alleen degenen die dichtbij de besmette klasgenoot zijn geweest. Hoera! 

Feestliefhebbers zijn blij én boos

Evenementen en festivals mogen weer los! Toch staan niet alle organisatoren te springen. Want bij evenementen binnen mag maar driekwart van het publiek komen en dan valt er niet genoeg te verdienen. Cafés, restaurants en nachtclubs moeten om twaalf uur 's avonds sluiten en dat vinden veel mensen jammer. Zij willen langer feesten!

Horeca-eigenaren zijn boos

Met de anderhalve meter-maatregel overboord, mogen er meer bezoekers naar restaurants, cafés en bioscopen. Alleen moet wel iedereen vanaf dertien jaar in de corona-app laten zien dat-ie gevaccineerd, onlangs genezen van corona of getest is. Gedoe! Vooral bioscoopeigenaren zijn bang dat jongeren dan minder komen.  

Niet-gevaccineerden zijn boos

Ben je twaalf jaar of ouder en niet gevaccineerd? Dan moet je je voor elk café-, restaurant-, of festivalbezoek laten testen. Oneerlijk, vinden mensen die geen prik hebben gehaald. Zij kunnen zo minder makkelijk meedoen. Maar er zijn ook mensen die wél gevaccineerd zijn die vinden dat de coronapas je minder vrij maakt.  

Anderen lazen ook: Dit moet je weten over vaccinatie voor tieners.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook