ANP

Bliksem zorgt voor enorme bosbranden in Californië

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Paniek in Californië. Daar staan door blikseminslagen enorme stukken bos in lichterlaaie. De gouverneur van de Amerikaanse staat heeft hierdoor de noodtoestand afgekondigd. 

Deze week sloeg in Californië 11.000 keer de bliksem in. Deze inslagen zorgden ervoor dat er bijna 400 branden ontstonden. Door de droogte en hitte kan het vuur zich makkelijker verspreiden. In totaal staat er inmiddels ruim 16.000 hectare natuur in brand. Dat is gelijk aan meer dan 16.000 voetbalvelden!

Brandweer

De brandweer van de Amerikaanse staat heeft het er druk mee. Duizenden brandweermensen werken dag en nacht om de branden te blussen. Maar door de blikseminslagen en sterke wind blijft de brand zich verspreiden. Hierdoor gingen al veel gebouwen en huizen in vlammen op. Duizenden mensen die in de buurt van de brand wonen zijn naar een veilige plek gebracht. 

Klimaatverandering

De gouverneur van Californië, Gavin Newsom, maakt zich zorgen. Hij zegt dat de bosbranden laten zien wat het resultaat van klimaatverandering is. Om de branden te bestrijden heeft hij andere Amerikaanse staten gevraagd om extra brandweermensen naar Californië te sturen.

ANP

Anderen lazen ook: Hoe ontstaat onweer?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

ik vind het ombeschoft dat mensen beletje lelen Duimomlaag

je moeder is lief

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.