Foto: privébezit

Blinde Pleun (8) rent kidsrun met Vigo (7)

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Pleun (8) is blind. Toch rende ze gisteren mee met de kidsrun van de IJsselloop in Deventer. Hand in hand kwam ze over de finish met haar vriend Vigo (7).

Toen Pleun vijf jaar was, hoorde ze dat ze de ziekte van Batten heeft. Door die ziekte is ze nu blind. Maar toen de jaarlijkse IJsselloop weer in beeld kwam en haar hele klas besloot mee te doen, was niet meedoen geen optie voor Pleun.

Hand in hand

In haar uppie rennen is niet te doen. Ze zou kunnen vallen, verdwalen of ergens tegenaan kunnen rennen. Vigo (7), een klasgenoot van Pleun, besloot dat hij haar wilde helpen. Hij stelde voor om de hele run hand in hand te rennen.

Regenboogijsje

En zo ging het ook: de hele run hebben de twee samen gedaan. Tot de finish aan toe. Na afloop werd de hele klas getrakteerd op een ijsje. Niet zomaar één, maar een Pleuns Regenboogijsje, bedacht door Pleun zelf en gemaakt in haar lievelingskleuren. 

'Doorlopen!'

Dat Vigo en Pleun bijna als laatsten eindigden, kon ze niets schelen. De twee zijn apetrots op wat ze hebben gedaan. Niet alleen hielp Vigo Pleun met rennen, ook andersom was Pleun er om haar vriend te steunen. 'Toen Vigo last van zijn buik kreeg, was het Pleun die zei: "doorlopen", aldus de moeder van Pleun in de krant BN de Stem. Ze hebben elkaar erdoorheen gesleept.'

Hier kun je een filmpje van Pleun en Vigo bekijken, die de finish over rennen.

Anderen lazen ook: Izai (9) maakt vredesposter voor Oekraine 

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook