ANP

Bloemenzee 24 Oktoberplein Utrecht opgeruimd

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Een berg van bloemen, knuffels en tekeningen: het 24 Oktoberplein in Utrecht veranderde na de aanslag vorige maand in een bloemenzee. Vanochtend om 10 uur is de gemeente begonnen met het opruimen.

Op het 24 Oktoberplein vond op 18 maart een grote schietpartij plaats. Een man begon te schieten in de tram waardoor er vier mensen om het leven kwamen. Nadat de dader was gevonden besloten veel mensen om bloemen en lieve berichten neer te leggen op het plein. Hiermee wilden ze de familie van de slachtoffers steunen.

Opruimen

Voordat de gemeentemedewerkers begonnen met opruimen hielden ze eerst één minuut stilte. Dit deden ze uit respect voor de slachtoffers. Na de stilte begonnen ze zorgvuldig met het sorteren en opruimen van het plein. De bloemen werden verzameld en de spullen zoals kaarten en tekeningen apart gelegd. Op de plek van de bloemen heeft de gemeente rode en witte bloemen geplant. Rood en wit zijn de kleuren van de stad Utrecht.

Dit zijn een paar foto's vandaag:

ANP

ANP

ANP

Anderen lazen ook: Meerdere slachtoffers bij schietpartij in Utrecht

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook