Foto Janisdeman

Boekenkast op een Utrechtse muur

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Het lijkt een enorme boekenkast, maar het is een muurschildering. Vanaf deze week is die te zien in de Utrechtse Mimosastraat. Graffitikunstenaar JanIsDeMan bedacht het kunstwerk. 

In de geschilderde kast staan de lievelingsboeken van mensen uit de buurt. In de afgebeelde 49 boekenkaften zitten boeken in zeven verschillende talen. Oók de favorieten van de twee zoons van de kunstenaar: Lampje en Dolfje Weerwolfje.

Tattooshop

Samen met de Utrechtse ‘kunstenaar’ Deef Feed maakte JanIsDeMan het kunstwerk op de hoek van de Mimosastraat/Amsterdamsestraatweg. Jan en Deef hebben samen een tattooshop en hebben wel vaker samen muurschilderingen gemaakt.

JanIsDeMan wordt overladen met enthousiaste reacties. Veel wandelaars en fietsers stoppen in de Mimosastraat om een foto te maken van de muurschildering. ’Ik ben zo trots. Ik voel me bijna jarig’, vertelde hij bij de onthulling.

Anderen lazen ook: Enorm schilderij gevonden achter kantoormuur.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Heel mooi en grappig!

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.