Foto: ANP

Boeren met koeien bij Tweede Kamer

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Boze boeren zijn opnieuw aan het demonstreren tegen de nieuwe stikstofregels. Dertig boeren zijn met hun trekkers naar de Tweede Kamer in Den Haag gereden. Ze namen ook twee koeien mee.

In de Tweede Kamer wordt vandaag gestemd over die nieuwe stikstofplannen, waar boeren zo boos over zijn. Daarin staat dat sommige boeren koeien moeten wegdoen of moeten stoppen met hun bedrijf, om de natuurgebieden in de buurt te redden. Hier lees je meer over dat plan.

'Absurde manier'

Dierenwelzijnsorganisatie Wakker Dier noemt het meenemen van de koeien naar Den Haag 'een absurde manier om een punt te maken'. Volgens de organisatie is het 'onacceptabel om de koeien naar zo'n drukke situatie te brengen.'

Hooibalen in brand

Niet alleen in Den Haag zijn boze boeren aan het demonstreren tegen dat plan. Op veel andere plekken lieten ze ook van zich horen. Zo zetten ze hooibalen en autobanden in brand langs snelwegen en gingen ze weer met trekkers op pad. Daardoor ontstonden lange files. Gisteren en vorige week deden ze dat ook al.

Foto: ANP

Anderen lazen ook: Plan tegen te veel dierendrollen

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook