Boerenprotest - ANP

Boerenprotest: blokkeren en barbecueën op de weg

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

In heel het land zorgen boeren en bouwers vandaag voor overlast. Ze voeren opnieuw actie omdat ze nog steeds boos zijn over de nieuwe milieuregels.

Als een grote olievlek verspreidden de acties zich in de ochtend uit over heel het land. Vanuit alle kanten (zoals Alkmaar, Apeldoorn, Assen, Berkel en Rodenrijs, Born, Helmond en Tilburg) kwamen boze boeren en bouwers de weg op. Er ontstond zo'n 400 kilometer file.

ANP - boerenprotest

De actievoerders trokken onder andere naar bedrijfsterreinen in Bergen op Zoom, Geertruidenberg en IJmuiden. Ook de provinciehuizen in Arnhem en Middelburg stonden vol met boze boeren en bouwers.

ANP

Anderen parkeerden hun tractor in de binnenstad van bijvoorbeeld Eindhoven en Gouda. In het oosten van het land, op de A1 bij Oldenzaal, blokkeerden actievoerders de snelweg in beide richtingen en staken daarna barbecues aan.

ANP - boerenprotest

Weer andere actievoerders blokkeerden het Mediapark in Hilversum, waar veel radio- en televisieprogramma's worden gemaakt. Sommige protesteerders wilden per se live op tv hun verhaal vertellen, maar NOS-baas Marcel Gelauff weigerde dat.

ANP - boerenprotest

Anderen lazen ook: Waarom protesteren boeren vandaag in Den Haag?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook