De boom

Boom aan de praat op Twitter

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Heb jij wel eens met een boom gepraat? Een populier op het terrein van de Universiteit in Wageningen laat nu via Twitter weten hoe hij zich voelt. Het account @TreeWatchWUR heeft al meer dan 3000 volgers.

'Goedemorgen! Ik groeide vandaag 1,289 millimeter en De doorstroming van mijn water gaat langzaam door het warme weer. Ik wil graag een koude douche!' De populier stuurt elke dag tweets om te vertellen hoe het gaat. De boom begon vorige week, toen het heel warm was. Boombioloog Ute Sass-Klaassen onderzoekt het. ‘Als het warm is heeft de boom minder water en komt dat misschien niet tot de top. Wij kijken of de boom daardoor minder snel groeit.’ Voor het ‘praten’ gebruiken de onderzoekers een speciaal apparaat met pinnen. Dat meet de dikte van de boom en de doorstroming van het water. 

Boom op TwitterHet meetapparaat

Automatisch

De tweets worden nu nog door de wetenschappers opgeleukt, binnenkort tweet de boom helemaal zelf. ‘De boom laat dan automatisch weten hoeveel hij is gegroeid en hoe snel zijn doorstroming gaat.’ De populier heeft ook familie op Twitter: in België en Duitsland staan ook al twitterende bomen. Ook in Spanje en Zwitserland worden nu bomen ‘twitterklaar’ gemaakt.
Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de Kidsweek-krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps