De winnaars en de pluimen van de Kinderjury 2017

Boomhut en Muts winnen de Kinderjury

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Jacqueline Ancona
Jacqueline
Ancona

Op de Kinderboekenparade in Den Haag zijn vanmiddag de winnaars bekendgemaakt van de Kinderjury 2017. De waanzinnige boomhut van 65 verdiepingen en Dagboek van een muts 10: Puppy Love kregen de meeste stemmen en gingen ervandoor met de Prijs van de Nederlandse Kinderjury.

De winnaars en de pluimen van de Kinderjury 2017De waanzinnig populaire Boomhut-serie viel voor het eerst in de prijzen. De waanzinnige boomhut van 65 verdiepingen van Andy Griffiths en Terry Denton won de Prijs van de Nederlandse Kinderjury in de leeftijdsgroep 6-9 jaar. In dit vijfde deel maken Terry en Andy een reis door de tijd. Maar door een foutje landen ze een slordige 650 miljoen jaar te vroeg. Ze hoppen door de geschiedenis en redden prehistorische levensvormen met bubbeltjesplastic, overleven een meteorietinslag en raken verstrikt in de slangenkuil van een farao (waar bubbeltjesplastic al niet goed voor is...).De winnaars en de pluimen van de Kinderjury 2017

Muts wint van Loser

De Prijs van de Nederlandse Kinderjury in de leeftijdsgroep 10-12 jaar ging naar Dagboek van een muts 10: Puppy Love van Rachel Renée Russell. In dit tiende deel van de serie zorgt Nikki voor een hond met zeven puppy's, maar haar ouders mogen daar niets over weten. Dat kan natuurlijk nooit goed gaan! Vorig jaar won in deze categorie nog haar Dagboek-collega Bram 'Loser' Botermans.

Pluimen van de Senaat

Kinderjury 2017 kanshebbers bekend, HerreDe winnaars en de pluimen van de Kinderjury 2017Dit jaar reikte de Senaat ook een prijs uit aan hun eigen favoriet die ze kozen uit de tien genomineerden. De Senaat gaf de Pluim in de leeftijdsgroep 6-9 jaar aan De (niet zo) rampzalige avonturen van Herre van Marte Jongbloed. In de leeftijdsgroep 10-12 jaar ging de Pluim naar Costa Banana 2: De ongelooflijke Ravi Ravioli van Jozua Douglas. Douglas won ook vorig jaar de Pluim, toen voor De Gruwelijke Generaal, het eerste deel uit de Costa Banana-serie.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

de leukste van deze 3 vind ik dagboek van een muts puppy love, want ik heb daar ook mijn boekbespreking over gedaan

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.