Camila Cabello tijdens een optreden

Boosheid om optreden Camila Cabello

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte Goldhoorn
Charlotte
Goldhoorn

Veel fans zijn boos op Camila Cabello. Bij haar laatste optreden was een danser met een witte huidskleur bruiner gemaakt. Veel kijkers dachten dat hij op iemand uit Latijns-Amerika moest lijken. Dat vonden ze racistisch. Maar volgens de zangeres zat het anders.

Camila Cabello was laatst te gast bij het Amerikaanse tv-programma The Tonight Show van Jimmy Fallon. Daar trad ze op met haar nieuwste single Don’t Go Yet. De zangeres werd daarbij omringd door een heleboel dansers en muzikanten.

Zelfbruiner

Een van de dansers heeft een witte huidskleur, maar zag er toch bruin uit. Volgens veel kijkers was hij geschminkt als blackface, een soort Zwarte Piet. Maar volgens Camila Cabello zat dat heel anders. De zangeres legde op sociale media uit dat alle dansers typetjes uit de jaren tachtig moesten voorstellen. Een van de trends van veertig jaar geleden was om jezelf bruin te maken met zelfbruiner, alsof je heel lang in de zon was geweest. Dát was hier de bedoeling.

Teleurgesteld

Veel fans vonden het geen goede verklaring. Ze zeiden teleurgesteld te zijn in Camila Cabello en willen dat de zangeres sorry zegt.

Anderen lazen ook: Dance Monkey breekt record op Spotify.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook