Foto: Martha Asencio-Rhine/Tampa Bay Times via ZUMA Press Wire
Uitgelegd

Boosheid over nieuwe schoolwet in Florida

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Veel woede in de Amerikaanse staat Florida. Dat heeft alles te maken met een nieuwe wet die in de zomer ingaat. Die verbiedt het om op scholen met kinderen tot negen jaar te praten over onderwerpen als homoseksualiteit of gender.

Als die wet ingaat op 1 juli, mag er dus op basisscholen met kinderen tot negen jaar niet meer gepraat worden over op wie je verliefd wordt en of je je jongen, meisje of iets anders voelt. Voorstanders van de wet vinden dat niet de school, maar ouders daar met hun kinderen moeten praten.

Boze tegenstanders

Boze tegenstanders van de wet gingen de straat op. Zij vinden dat er juist wel over moet worden gepraat op scholen, zodat kinderen kunnen ontdekken wie ze zijn. Ook bij Disney World werd geprotesteerd, omdat het zich niet duidelijk uitsprak tegen de wet. Critici vonden dat een slecht signaal van zo'n groot, invloedrijk bedrijf. Daarna keerde Disney zich alsnog tegen de wet.

Naar de rechter

Ron DeSantis, de gouverneur van Florida die de wet maandag ondertekende, is niet onder de indruk van alle protesten. 'Ik krabbel niet terug', zei hij. Mensenrechten-clubs willen de wet nu gaan aanvechten bij de rechter. 

Anderen lazen ook: Kinderen over Paarse Vrijdag: 'Iedereen moet zichzelf kunnen zijn'

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook