Coronapoly - Anna Grooten

Bordspel Coronapoly: geen hotels, wel ziekenhuizen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Niet naar de gevangenis, maar in quarantaine. Anna Grooten (19) uit Heerenveen bedacht een totaal nieuwe versie van Monopoly: Coronapoly. 

Geen blauwe en rode pionnen, maar bekende gezichten spelen het spel. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit minister Hugo de Jonge, ic-baas Diederik Gommers, of gebarentolk Irma Sluis. Het startpunt is Wuhan, de stad in China waar het allemaal begon. En er zijn geen hotels in Coronapoly, want we kunnen natuurlijk niet op vakantie. Wel ziekenhuizen. 

TikTok

Anna kreeg haar idee op TikTok, waar ze een andere coronaversie van Monopoly voorbij zag komen. 'Ik vond het idee heel leuk, maar het bord niet zo. Dus ben ik aan de slag gegaan met m'n eigen editie', vertelt ze aan Editie NL

(Nog) niet te koop

'Ik ben twee weken bezig geweest met bedenken wat er op het bord moest komen. Alles moest kloppen', vertelt ze verder. Voor wie het wil kopen heeft Anna voorlopig nog geen goed nieuws. Het is nog niet op de markt. 'Daar komt veel bij kijken. Misschien dat we het idee wel delen met het bedrijf dat Monopoly uitgeeft.'

Coronapoly - Anna Grooten

Anderen lazen ook: Bijzonder: man vindt unieke Koekiemonstersteen

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook