Boris Johnson

Boris Johnson nieuwe premier Groot Brittannië

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Veel mensen voorspelden het al: Boris Johnson (55) wordt de nieuwe leider van Groot Brittannië. Hij volgt Theresa May op als premier. Meer dan de helft van de leden van zijn politieke partij stemde vandaag op hem.

Boris Johnson wil samen met veel andere Britten heel graag weg uit de Europese Unie. In 2016 koos de meerderheid van de Britten voor een Brexit, een ‘Britse exit’.

Afgelopen twee jaar zorgde dat vertrek voor veel gedoe. Premier Teresa May kon het uiteindelijk niet allemaal oplossen en daarom besloot ze te stoppen.

Plannen

Johnson neemt nu het stokje van haar over. Over zijn plannen heeft hij al gezegd dat de brexit hoe dan ook op 31 oktober doorgaat. 'Ik weet zeker dat het ons gaat lukken', zei hij.

Wist je dat Boris Johnson ...

- van 2008 tot 2016 burgemeester was van Londen?

- als journalist werkte voordat hij in 2001 in de politiek kwam?

- beschuldigd is van het maken van kwetsende opmerkingen?

Anderen lazen ook: Premier May stopt ermee.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik vind dat die een beetje op de Amerikaanse president Donald Trump lijkt.

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.