Foto: AP

Borrelende Britse premier Johnson onder vuur

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

De Britse premier Boris Johnson heeft 't zwaar. Tijdens lockdowns in het Verenigd Koninkrijk zouden er feestjes zijn gevierd in zijn huis in Londen. Daar maakt hij geen vrienden mee in zijn land.

Al een tijdje heeft Johnson het niet makkelijk. Hij en zijn medewerkers worden ervan beschuldigd dat ze in coronatijd meerdere feestjes hielden in het huis van de premier. Niet alleen in 2020 lapten ze meerdere keren de coronaregels aan hun laars. Ook vorig jaar zouden er meerdere borrels zijn geweest toen het niet mocht volgens de regels. Tijdens die party's zou tot diep in de nacht gefeest en gedanst zijn. Op dat moment gold een periode van nationale rouw vanwege het overlijden van de Britse prins Philip. Koningin Elizabeth zat toen, vanwege corona, alleen in de kerk bij de begrafenis van haar man. 

Borrelende Boris

De beschuldigingen worden nu onderzocht. Johnson was niet bij al die feestjes aanwezig, zegt hij zelf. Wel gaf hij toe dat hij tijdens de eerste lockdown in zijn land, in mei 2020, op een borrel was in de tuin van zijn huis. Veel mensen zijn daar boos over, want uitgerekend een premier zou zich aan de regels moeten houden. Daarom willen veel politici, zelfs een paar uit zijn eigen partij, dat hij opstapt. Johnson lijkt zelf niet van plan om dat te doen.

Anderen lazen ook: Walrus Freya in Verenigd Koninkrijk gespot.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook