beeld ANP

Bosbrandenrook gaat letterlijk de wereld rond

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

De rook van de grote Australische natuurbranden blijft niet boven dat werelddeel hangen, maar zal minstens één rondje om de aardbol maken. Dat verwacht de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA.

De enorme rookwolken zijn inmiddels vanuit Australië al richting Zuid-Amerika gewaaid. Eerder kwam de rook over buurland Nieuw-Zeeland. Daar hadden ze er flink last van. Sneeuw op bergtoppen is volgens NASA zelfs zichtbaar donkerder geworden.

Volledig rondje

Naar verwachting zal de rook verder gaan trekken en een volledig rondje om de aardbol maken, om uiteindelijk weer uit te komen boven Australië.

Beeld NasaHierboven kun je zien hoe de rook aan het reizen is.

Nederland

Waarschijnlijk blijft de rook op het zuidelijk halfrond hangen en zal er in Nederland dus niets van te merken zijn.

In Australië woeden al sinds augustus met zware natuurbranden, die meer dan twintig mensen en mogelijk honderden miljoenen dieren het leven hebben gekost.

Anderen lazen ook: Bosbranden in Australië.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

ik vind echt dat youtubers zoals kwebbelkop die veel geld verdienen die moeten geld
doneren voor een betere wereld!

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.