ANP

Bouwen aan een paasvuur

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Grote takken, oude kerstbomen en een heleboel ander hout. Op veel plekken in (vooral) het oosten van Nederland bouwen ze er een paasvuur van.

Het maken van de reusachtige stapels hout is een bekende traditie. Met Pasen worden ze in brand gestoken. Rick (13) helpt in zijn woonplaats Dijkerhoek mee om de 'berg' zo groot mogelijk te krijgen.

Niet zomaar

'Waar je op moet letten? Het is heel belangrijk dat de stapel stevig is, zodat-ie niet omvalt bij het aansteken. Daarom gooien we niet alles zomaar op een hoop', legt Rick (op de foto hieronder) uit.

paasvuur

Wedstrijd winnen

De afgelopen twee jaar was het paasvuur in Dijkerhoek de grootste van Nederland. Ook dit keer doen de bouwers er alles aan om die wedstrijd te winnen. 'Het is heel spannend, maar ik hoop dat het lukt!'

Met Pasen gaan veel mensen kijken naar de brandende stapels hout. Woon je in het oosten van het land en ben je benieuwd of er bij jou in de buurt ook een paasvuur is? Hier vind je de paasvuren in de provincie Overijssel en Drenthe.

Anderen lazen ook: Geen paasvuur in Dronten vanwege... een koolmees!

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook