stelling, Bouwien

Bouwien over het EK

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Bouwien Jansen
Bouwien
Jansen

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Rode Duivel-pruiken, jurkjes met ‘Miss België’ erop en rood-geel-zwarte juichhoeden. In Nederlandse winkels rond de grens wemelt het deze week van de Belgische EK-juichspullen. In kranten en televisieprogramma’s wordt gezegd dat we, nu Oranje niet meedoet, maar fan moeten worden van onze buren in het zuiden. Want ze zijn aardig, ze maken lekkere frieten en ze praten zo grappig.

Kinderachtig
Goed punt. Maar eh… we hebben toch ook nog andere buren? Je weet wel, dat grote land in het oosten… Ik zie nergens Doldwaze Duitslandpakken of zwart-witte mini-mascottes. Is dat nog vanwege de Tweede Wereldoorlog? Of omdat we meer dan veertig jaar geleden een WK-finale van ze verloren? Ik vind dat kinderachtig. Wist je dat Klaas-Jan Huntelaar in Duitsland voetbalt? Net als Arjen Robben trouwens. En o ja: Duitsland won vorig jaar het WK. Dus als je écht wilt juichen dit EK, moet je niet achterom blijven kijken. Hup Duitsland Hup!

stelling, Bouwien
Anna (10)
Eens
‘De Duitsers zijn onze buren. Dus waarom zouden we niet voor ze juichen? Er zitten goede voetballers in dat team. Ik vind het belangrijk dat we de oorlog blijven herdenken, maar we moeten niet altijd boos blijven. Waar ik zelf voor ga juichen? Frankrijk! Dat vind ik een leuk land. En ze hebben rood, wit en blauw in hun vlag!’

Jens (8)
Oneens
‘Duitsland heeft tijdens de Tweede Wereldoorlog bijna ons land veroverd. Dat is echt niet leuk. Stel dat ze het nog een keer doen! Ik zou nooit juichen voor Duitsland. Voor wie wel? Spanje, denk ik. Ik ben namelijk fan van FC Barcelona.’

 

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Waar kun je stemmen? :)*rentweg*

Eens, want Nederland doet toch niet mee en Duitsland is ons buurland. Ze kunnen goed voetballen. 

ik vindt het oneens.ook al hebben de duiste bijna ons land verovert je kan nog steeds juichen voor ons.*blij*

ik vind eigenlijk dat we mee moeten doen*duimomhoog**duimomlaag**juichen* 

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps