Beeld ANP

Boze boeren mogen niet op de trekker

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Duizenden boze boeren protesteren vandaag bij het RIVM in Bilthoven. Maar anders dan bij andere protesten kwamen ze niet op de trekker, maar met de auto. 

Gisteren werd bekend dat de boeren die gaan protesteren geen trekkers mee mogen nemen. In Bilthoven staan zelfs vrachtwagens met militairen klaar die moeten zorgen dat er geen landbouwvoertuigen langs kunnen. De burgemeester van Bilthoven vindt een file van tractoren te gevaarlijk omdat er dan bijvoorbeeld geen ambulances meer langs kunnen.

Hooibalen op het dak

Veel boeren kwamen daarom uit protest met ‘verklede auto’s’ naar Bilthoven. Ze hadden bijvoorbeeld hooibalen of een speelgoed-tractor op het dak gebonden.

Ander voer

De boeren protesteren bij het RIVM tegen de nieuwe stikstofregels. Het RIVM berekent hoeveel stikstof boerderijen uitstoten. Volgens de boeren gaat dat niet op een eerlijke manier. Stikstof zit onder andere in koeienmest en is slecht voor het klimaat. De regering wil dat boeren hun dieren ander voer gaan geven. Als dieren dat eten, zit er minder stikstof in hun mest. Maar volgens de boeren is dat voer veel te duur en ook helemaal niet goed voor de dieren. Ze willen zelf beslissen welk eten ze geven en vinden dat de regering veel te veel betuttelt.

Anderen lazen ook: Lange files, boze boeren.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps