Beeld pixabay

Boze buizerds vallen fietsers lastig

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Boze buizerds vielen deze week in het Gelderse Aalten wandelaars en fietsers aan. Dat gebeurt vaker in deze tijd van het jaar. Hoe komt dat? En nog belangrijker: hoe kun je voorkomen dat roofvogelklauwen in je haar grijpen?

Het is een prachtig gezicht: een roofvogel die hoog in de lucht zijn vleugels spreidt en dan pijlsnel naar beneden duikt. Minder leuk is het als je zelf het doelwit bent. En dat kan gebeuren in juni en juli.

Jonkies

Als buizerds vinden dat je te dicht bij hun nest met jonkies komt, zullen ze proberen je weg te jagen. Op verschillende plekken in Nederland kregen hardlopers en fietsers afgelopen jaren al met boze buizerds te maken. Deze week was het raak in het Gelderse Aalten. Op een camping daar hadden mensen veel last van een buizerd die steeds op hoofden dook. 

Pet met zonnebril

Echt aanvallen doen ze niet, maar voor hun scherpe klauwen is het wel oppassen. Het slimste is om in het broedseizoen weg te blijven van hun terrein. Moet je er per se zijn? Draag dan een pet mét een zonnebril aan de achterkant van je hoofd. De buizerd zal schrikken van die twee extra ogen!

Anderen lazen ook: Roofvogel jaagt onderzoekers op kosten.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps