Beeld ANP

Brand in het echte bos van Winnie de Poeh

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Brand in het Honderd Bunderbos van Winnie de Poeh! 'Huh?', denk je misschien, 'Winnie bestaat toch helemaal niet echt?' Klopt, maar zijn bos wél. 

Gisteravond laat brak er brand uit in het Ashdown Forest, een bos in Engeland. Dat bos staat bekend als het Winnie de Poeh-bos.

Kijkje in het bos

De schrijver A.A.Milne, die de gele beer bijna honderd jaar geleden bedacht, woonde in de buurt van dat bos. Hij vertelde later dat hij plekken uit dat bos als voorbeeld nam voor zijn boeken.

Fans van Winnie de Poeh komen graag een kijkje nemen in het bos. Er zijn zelfs speciale Poeh-wandelingen om in de sfeer te komen.

pooh-bos

Geen zorgen

De brandweer kon de brand gelukkig vrij snel blussen. Toch is er wel een paar kilometer bos verloren gegaan. Maar volgens de boswachter van het gebied hoeven fans zich geen zorgen te maken: 'Niet alles is verloren: over vier weken groeit het gras hier weer en over een half jaar zie je waarschijnlijk niets meer terug van de brand.'

Anderen lazen ook: President China verbiedt Winnie de Poeh-film of 5x wijze lessen van en weetjes over Winnie de Poeh.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook